Кандидатът за кмет на Кюстендил Атанас Гергинов призова досегашния кмет Петър Паунов на дебат

Тази община е обща, наша и заслужаваме отговори на въпросите, които поставяме

„Приканвам бившия кмет Паунов на един открит дебат чрез медиите, когато и където каже. Един дебат, на който да даде отговор на въпросите, които се поставят вече 8 години. Мен не ме е страх, да сблъскаме най-после програмите си", заяви кандидатът за кмет на Кюстендил, подкрепен от БСП, Атанас Гергинов. Той бе категоричен, че има смисъл да се гласува. „Може би трябва да почнем в Кюстендил кампания „Не на страха". Не се страхувайте, гласувайте! Това е моят призив към Вас и Вашите близки. Тези, които не ни харесват, нека намерят смисъл, да излязат и все пак да гласуват. Ние се борим за висока избирателна активност. Не, както някои се опитват да казват, че те са единствените честни, другите партии били против”, каза още той. Подкрепата си за Атанас Гергинов и кандидатите на Коалиция „За промяна" даде депутатът Велизар Енчев- председател на Движение за радикална промяна "Българската пролет".
             Гергинов се обяви твърдо против феодалното управление в Кюстендил и „порочното управление на кмета Паунов”. По думите му от 8 години Кюстендил буксува на едно място. „Водачи сме в негативните класации. На последно място сме по усвояване на инвестиции. Тежка е ситуацията в града, след тези десетки срещи виждам надежда в очите на хората, но те споделят и своя страх за своите дъщери и синове, които работят в общинска администрация. Аз мога да слушам и ще зачитам и чуждите мнения. Не деля хората на такива, които ме харесват и всички останали”, допълни кандидатът за кмет. Той заяви, че може да работя с всякакъв тип професионалисти и хора, доказали се в своята професия. „Тази община е обща, наша и заслужаваме отговори на въпросите, които поставяме. За 8 години, не чух отговор на нито един конкретен въпрос. Напротив, на въпросите се отговаря с обещания за нещо грандиозно и голямо", коментира кандидатът за кмет на коалиция „За промяна" Атанас Гергинов.
            „Изправяме се не само срещу Паунов, а срещу една безпринципна дясна коалиция. Всички вие помните какво каза преди 4 г. Паунов за ГЕРБ, как ги нарече и какви ли не определения им даваше, с не по- слаби епитети му отговориха и от ГЕРБ. Призовавам гражданите на общината да си дадат тези отговори и да гласуват", призова Атанас Гергинов. Той и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства на коалиция „За промяна" са под №9 в бюлетините.