Мая Манолова: Утре Кюстендил излиза на протест

Сеп 04, 2014 Новини БСП 0 1984

Аз лично предупредих служебното правителство, че при следващо уволнение на специалисти в Кюстендилски регион ще има протести

Аз лично предупредих служебното правителство, че при следващо уволнение на специалисти в Кюстендилски регион ще има протести. Управляващите си позволиха да притиснат двама специалисти в моя регион, които нито са свързани с БСП, нито са предложени от БСП. Поради тази причина утре Кюстендил излиза на протест. Това заяви Мая Манолова, водач на листата на „БСП лява България” в Кюстендил, в ефира на ТВ7. Тя уточни, че протестът ще бъде пред сградата на Регионално управление на горите, където, по думите й, е било извършено последното безобразно уволнение. „В моя регион хората изобщо не са очаровани от възможността ГЕРБ отново се върне на власт. Бизнесът там е буквално ужасен, ако това се случи, защото лошите практики с изнудване, притискане и рекет, могат да се върнат отново, ако тази политическа сила спечели изборите”, категорична бе тя. По думите й разликата между БСП и ГЕРБ е, че БСП пое отговорността да състави правителство, тогава, когато ГЕРБ напуснаха управлението в трудна ситуация за хората в тази държава.  „Борисов обаче мисли само за победа до дупка, как да вземе цялата власт, затова и казва, че ако има под 110 депутати в следващото НС, ще саботира работата му. Точно тук е разликата между нас и ГЕРБ. Ние можем да поемем отговорност в трудна ситуация и съответно да поемем негативите от това, защото мислим за държавата”, категорична бе тя.

ГЕРБ ги бием три пъти в моя избирателен район

Според Мая Манолова голямата афера на тези избори се нарича Близнашки. „Сегашното правителство няма за цел да подготви честни избори. Всъщност предизборната кампания на ГЕРБ се води от служебния кабинет. На практика стратегията е ясна. Служебният кабинет да извърши уволнения в ключовите отрасли, защото този кабинет обслужва ГЕРБ. Те са си поставили за цел да изпълнят петилетния план с уволненията. Няма сектор, който да не е засегнат от това. Може ли правителството да уволни шефът на ДКЕВР с мотива „конфликт на интереси”, при положение, че в държавата има специален орган, който се произнася по подобни казуси”, заяви тя. Манолова припомни, че кабинетът „Райков“ не е направил нито едно уволнение, за разлика от този кабинет, който не е избран от избирателите и няма тяхната подкрепа. „Служебният кабинет на Близнашки обаче се занимава с всичко, което не му е работа. Първото нещо, с което се захваща е тоталната политическа чистка. И не само това. Този кабинет изнася неверните данни пред обществото, клевети за предишното управление, захваща се с грандиозни проекти, като визията за отбраната на България, и може би един от най-големите гафове - промяната в приоритетите на държавата“, допълни тя.

„На тези избори имаме амбицията да победим ГЕРБ, което считам, че е напълно възможно. Аз знам, че Борисов не е непобедим, защото в моя избирателен район ги бием три пъти – два пъти на евроизбори и един път на парламентарни. Напълно постижимо е да извоюваме победа“, каза тя и допълни, че е важно как ще бъдат  мобилизирани хората.