Нинова в Дупница: Правителството незабавно да обяви мерки за справяне с покачващите се цени

Първан Дангов ще донесе промяната в Дупница, заяви лидерът на БСП. Тя посети Дупница, където подкрепи кандидата за кмет Първан Дангов и листата с общински съветници

„Най-важни са изборите на 29 октомври и чрез тях - обръщане на ситуацията в страната. Виждам, че страхът се е завърнал. В малките общини, където общината е единственият работодател, хората ги е страх за работните им места. В Родопите ги плашат, че няма да им дадат дърва за зимата. Възрастните хора -  че социалната кухня няма да достави обяд. Моделът „Борисов” се е върнал в пълна сила, благодарение на предателството на ПП-ДБ. Трябва и можем да сложим край на този модел."Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Дупница, която, заедно със заместник-председателят на партията Атанас Зафиров и члена на Националния съвет Бойко Клечков подкрепиха кандидата за кмет Първан Дангов и листата с общински съветници на коалиция „БСП за България”.

По нейните думи, досега не са се правили избори в България в подобна безпрецедентна среда – две войни. Според Нинова, последиците от войната в Израел ще са по-тежки от тези от войната в Украйна и те вече са видими с поскъпването на петрола само за няколко дни с 5%. Тя предупреди, че се очаква голямо поскъпване на всички стоки и услуги, защото от цената на петрола зависят всички други цени.

„Правителството не взима никакви адекватни мерки. Още нямаме предложен Държавен бюджет за 2024 г., а от там и за общинските. Крият го по време на кампанията, защото възнамеряват да вдигат данъци. От една страна, ще имаме повишаване на цените, от другата страна – повишаване на данъците. Това за нас като социална партия е абсолютно неприемливо, защото означава обедняване. Искаме правителството незабавно да обяви мерки за справяне с покачващите се цени".подчерта лидерът на БСП. 

И призова да се вземе пример от съседна Гърция, където премиерът Мицотакис е замразил цените на 100 стоки. „Нас ни обвиняват, че това било социализъм и антипазарно, но Мицотакис не е социалист. Редица държави предприемат такива мерки”, обърна внимание Нинова.

Според Корнелия Нинова, сглобката се е фиксирала единствено в оцеляването на Борисов, вече с прекратени дела „Барселонагейт” и „Чекмеджегейт” и кой да открадне парите от Плана за възстановяване и устойчивост.

„Ние сме им подготвили още един вот на недоверие по националната сигурност и отбраната. Очаква се огромна мигрантска вълна от Близкия Изток. Единствената им реакция – пращат 50 военни на границата.Една от най-големите злини в националната политика е Тагарев, който изпразни складовете на армията, изпраща за Украйна ракетните ни комплекси C-300 и купува  бойни машини „Страйкър”, които са скъпи и остарели”, очерта част от аргументите за втория вот на недоверие Корнелия Нинова.

И посочи алтернативата: „Свалянето на тази сглобка може да мине през местните избори. В национално ниво те са се вкопчили един в друг, но наша победа на местно ниво ще им намали силата  в общините и може да доведе до  преформатиране. Ние оставаме единствената алтернатива. Битката срещу този модел я водим от много години и не сме се предали, докато всички други се прегърнаха с ГЕРБ”, каза в заключение Нинова.