Първан Дангов, БСП: Герберският ботуш го няма, но да не дойде заместител, припознат като "алтернатива"

Манолова е близка с бизнесмена Христо Ковачки, а служителите му ще играят за нея на изборите, вероятно

"Мая Манолова още през 2005-та беше напориста и амбициозна, и никога не е крила пряката си връзка с добре познатия бизнесмен Христо Ковачки. Той е голям работодател в региона и мога да доведа поне 50 човека, които ще потвърдят в ефира на телевизията как с агирани и стимулирани материално, носят се слухове, че този път ще играят за Манолова. Манолова бе грижливо отглеждана от Станишев, което издигна кариерата й.

Има разумни хора, които могат да съдят мъдро за кой да гласуват на следващите избори. Аз бях кандидат за кмет и знам защо не станах. в 19-та секция в дупнишкото училище "Неофит Рилски" гласуваха предимно ромско население - 80 гласа. Всичко ставаше под услужливия поглед на полицията, ние сигнализирахме, но какво от това. Ще бъде интересно когато Сметната палата поиска отчетите за разходите от кампанията, щом плакат струва колкото един хляб, тогава един билборд в София или на магистрала Тракия струва 100 пъти повече.", заяви Първан Дангов, кандидат-депутат в листата а "БСП за България" в Кюстендил за зрителите "Лява политика" по БСТВ.

"Защо позволихме в България да има тежки олигарси, които приватизираха българската икономика, да участват в политиката? В Бобов Дол няма нито един миньор-подземен работник в момента, а работиха 12 000 човека. Галериите са закрити по един безобразен начин от "специалисти", които съобщават, че начинът, по който са консервирани не е добре и че са пълни с вода, рано или късно да не се случи нещо, че "Бобов дол“ е жива водородна бомба", подчерта кандидатът за депутат.

Днес Мая Манолова поиска оставката на КЕВР заради увеличенията на цените на топлофикационните дружества, голяма част, от които са собственик на въпросния бизнесмен Христо Ковачки. На въпроса дали това е някакъв театър, Дангов отговори: "Предполагам, че е предизборен театър. Христо Ковачки играе на енергийната борса и то с доста добри позиции. Надявам се избирателите да не бъдат излъгани този път и да гласуват масово, със сърце и душа, и да съдят мъдро, без страх, защото тежкия герберски ботуш вече го няма. Да не позволяваме да дойде някакъв заместител от формации, довчера никому неизвестни, днес припознати за алтернативата."