Бойко Клечков: Ще решаваме реалните проблеми на хората в общините

05.07.2021г.

„Да се  намали диспропорциите на различните по големина населени места в областта и  решаваме реалните проблеми на хората в общините”, това е една от целите на водача на листата на БСП за 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.

„Като цяло в цялата Кюстендилска област проблемите в селата са едни и малките населени места са едни и същи. Почти няма село на територията на област Кюстендил, където да няма проблеми свързани с доставката на питейна вода към населението и с лошите пътища в така наречената третокласна и четвъртокласна пътна мрежа. Пътища, които са правени преди 60, 80 години и сега се правят само едни козметични поправки за запълване на дупки. От друга страна неефикасността на пътната мрежа довежда до неизползването на автобусни превози, които да стигат  до крайните и отдалечени места. Това общо взето са най- наболелите и най- тежките проблеми за жителите на селата в област Кюстендил”, коментира  Бойко Клечков.

„Ако погледнем реално в нашата област , всички малки населени места, например Трекляно, Невестино, имат бюджет колкото да плащат за издръжка на администрацията. Естествено там има и много проблеми, които могат да се решат с наливане на малко пари, с които да се решат тежки , изоставен проблеми, които държавата по едни или друг начин е абдикирала към тях. Аз съм убеден, че с децентрализацията на общините проблемите един по един щ есе решат. Да отидат в малките населени места средства, които да се усвояват от хората по места, защото те знаят най-добре от какво имат нужда”, каза още Бойко Клечков.