Първан Дангов получи мощно рамо на осем партии и местни коалиции за втория тур

30.10.2019

Осем партии и местни коалиции в Дупница заявиха категорична подкрепа за кандидата за кмет на "БСП за България" Първан Дангов. На пресконференция днес, на която присъстваха лидерите и щабовете на всички осем кандидати в местните избори в Дупница, д-р Пламен Соколов от Коалиция “Заедно за промяна” и Георги Градевски от АБВ, заедно с кандидата на БСП Първан Дангов, обявиха целите и идеите, около които се обединяват.

“Промяната в Дупница е възможна! Вотът от първия тур показва, че близо 11 хиляди дупничани искат тази промяна и са гласували за нея. Ние обединяваме сега това тяхно желание. Няма да водим безпринципни разговори или пазарлъци за постове. Обединява ни общата позиция за бъдещето на Дупница. Ще работим позитивно, въпреки мръсната кампания, която вече започнаха от ГЕРБ“, категоричен беше кандидатът на БСП Първан Дангов. Той  допълни, че управляващите губят контрол от страх да не загубят. „Опитват се да омаскарят всички, да водят битки с миналото, опитват се дори да откраднат историята на Дупница. Няма да позволим това”, добави Дангов.

Според Георги Градевски  от АБВ резултатите от първия тур ясно са показали, че Дупница иска промяна. "Трябва да обединим усилията си, за да не предадем доверието на хората, които пуснаха бюлетини за нас. Заставам плътно до Първан Дангов, доверявайки се на опита, мъдростта и знанията - на него и екипа му. Нека най-после Дупница да тръгне в положителна посока”, каза Градевски.

Д-р Пламен Соколов от  коалиция “Заедно за промяна ” заяви, че застава категорично в подкрепа на Първан Дангов. " Нашата подкрепа е  заявена от лидерите на 8 партии. Подчертавам, че не искаме нищо срещу тази подкрепа. Искаме този обединен вот да покаже, че градът различава почтеното от пошлото", коментира той.

Кандидатът за кмет на Дупница от БСП благодари и за подкрепата на хората с десни убеждения. "Лично аз, както всички ние тук, не делим съгражданите си на леви и десни. Дупница няма нужда от разделение, а от обединение. И това е обединението около истинските ценности. Гласувайте в следващата неделя, за да защитим свободата и демокрацията в Дупница”, завърши Първан Дангов.