Михаил Миков даде старт на предизборната кампания на БСП в област Кюстендил

Сеп 27, 2015 КЮСТЕНДИЛ Новини БСП 0 1816

Ако не искате Кюстендил да е феодален град, гласувайте за кандидата на левицата

„Кандидатът за кмет на Кюстендил Атанас Гергинов и силната листа от общински съветници имат една важна задача тук, една голяма отговорност, а именно градът да спре да бъде феодален.“ С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към всички събрали се на митинг-концерта по случай откриването на предизборната кампания в града на Коалиция „За промяна“ – БСП, ДРП, „Българска пролет“, ЗС „Александър Стамболийски“, КПБ, Партия на зелените. Заедно с него на сцената бяха и кандидатът за кмет на Кюстендил Атанас Гергинов, председателят на предизборния щаб на Коалиция „За Промяна“ Иван Каракашки, коалиционни партньори, кандидат-кметове от областта и листата на общинските съветници.  

Председателят на БСП Михаил Миков призова всички, които не искат досегашния кмет, събрал на основа на бизнеса десните партии и тези, които не искат случващото се в Кюстендил да продължи, да застанат твърдо зад БСП.

Миков апелира привържениците на партията и кюстендилци да подкрепят Атанас Гергинов и коалицията в името на промяната и левите стандарти на управление. „Коалиция „За промяна“ предлага връщане на онзи Кюстендил, който всички помните. Затова БСП застава зад този кандидат-кмет, зад листата и зад всички кандидати за кметове на малките населени места, подкрепени от нас“, подчерта лидерът на социалистите.

Според него трябва да се спре сегашното управление в общината, при което едни плащат данъци, а други харчат пари. Председателят на БСП каза също, че общината трябва да спре да бяга от основните си социални отговорности и не може да не приема здравеопазването като нейна отговорност.

Накрая благодари на събралите се членове и симпатизанти, въпреки проливния дъжд и им пожела на 25 октомври отново да се съберат на площада в Кюстендил, за да се поздравят с изборна победа.

За да приветства събралите се на митинг-концерта и да ги призове да подкрепят коалицията бе и кандидатът за кмет на Кюстендил Атанас Гергинов. „Заставам пред всички вас и заявявам, че ще работим за промяна, ще бъдем конструктивни и градивни“, заяви той. Кандидатът за кмет припомни, че градът е на едно от последните места по усвояване на евросредства, както и, че страда от липса на нови работни места.

По-рано през деня председателят на БСП и  кандидатът на партията за кмет Атанас Гергинов откриха предизборен щаб на Коалиция „За промяна“ в Кюстендил. Лидерът на левицата заяви пред присъстващите, че е в града, за да подкрепи коалицията, която е носител на лява промяна. 

Председателят на БСП посети и събора в село Соволяно, както и село Джерман.