Манолова подкрепи протест на кюстендилци за спасяването на „Чифте баня”

Апр 24, 2015 КЮСТЕНДИЛ Новини БСП 0 2065

 Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова подкрепи протеста на кюстендилци, които се бяха събрали пред сградата на община Кюстендил с искания да се прекрати продажбата на една от емблемите на града – „Чифте баня”, която е с над 100-годишна история

 
Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова подкрепи протеста на кюстендилци, които се бяха събрали пред сградата на община Кюстендил с искания да се прекрати продажбата на една от емблемите на града – „Чифте баня”, която е с над 100-годишна история. Сградата е построена през 1914 година с общински средства, като желанието на строителите й е било да спомогне за развитието на Кюстендил като балнеоложки център от европейски тип.
 
След проверка на народния представител в сградата на общинската администрация се оказа, че търгът се проваля, тъй като не е имало желаещи инвеститори. Пред събралите се представители на медиите Мая Манолова заяви ангажимента на общинските съветници от групата на БСП на следващата сесия да внесат докладна записка с искане за отмяна на продажбата на банята.
 
„Като народен представител от Кюстендил се ангажирам да съдействам на общината за изготвянето на проект и отпускането на европейски пари, с които да се реставрира банята, за да стане балнеоложки център от европейски тип. Ще черпим опит от Словения, където със средства от оперативните програми са направили прекрасни проекти. Трябва естествено и желание от местната власт”, каза Манолова. Събралите се граждани на Кюстендил споделиха с нея възмущението си от тоталната разпродажба на общинско имущество и липсата на развитие на общината в последните два мандата. Депутатът от левицата припомни, че с усилията на правителството на Орешарски са били намерени средства за реконструкцията на Римската стена, за здравния център, довеждането на минералната вода до един от хотелите в града.