Мая Манолова: Бойко Борисов не даде нищо на Кюстендил, кабинетът на Пламен Орешарски - 16 млн. лв.

Сеп 15, 2014 Новини БСП 0 1784

Призовавам всички политически сили и всички граждани да бдят за честността и прозрачността на изборите

Призовавам всички политически сили и всички граждани да бдят за честността и прозрачността на изборите. Искам да призова всички хора на област Кюстендил, когато отидат да гласуват на 5 октомври, да преценят какво е направено през последната година и ако искат нашият регион да продължи да се развива интензивно и ако одобряват това, което е направено, да подкрепят с №22 Колалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, защото ние сме хората, които работят за Кюстендил и за областта. Това заяви Мая Манолова, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Кюстендилска област, в ефира на БНТ.

Тя бе категорична, че заложеното за следващия програмен период, е преимуществено финансиране на дребните земеделски производители. „За всички, които обработват до 5 дка, да има европейско финансиране в  рамките на 1250 евро. Това са около 2500 лв допълнителен доход, независимо от произведената продукция.  От 1 януари 2015 г. европейсктото финансиране няма да бъде само на база единица площ, но и за произведена овощна и зеленчукова продукция, което е много важно за Кюстендил”, обясни тя.

По думите й в рамките на тази година чрез Агенцията за чуждестранни инвестиции и вицепремиера Даниела Бобева е договорена инвестиция за завод за произвеждане на автомобилни части. „Инвестицията е на стойност 20 млн. лв, осигурен е терен, който беше  предоставен от Министерство на отбраната безвъзмездно на общината. Това ще бъдат реални 1000 работни места. Правителството на Бойко Борисов не даде нищо на Кюстендил, кабинетът на Пламен Орешарски обаче даде 16 млн. лв. и то само по Публичната инвестиционна програма. 5 млн. лв. се дадоха за Римската стена, 2.5  млн. лв. за балнео санаториума. За спортната зала в Дупница бяха отделени 4.5 млн. лв.”, каза още тя.

Според Мая Манолова цената на тока е една от темите, които най-много вълнуват българските граждани. „Тъй като ние сме част от ЕС, сме изпратили искане към ЕК за предоговаряне на отношенията ни с американските ТЕЦ-ове и техните собственици, тъй като безспорно е, че цената на електричеството се оскъпява заради договорените покупни количества от двете американски централи. Цената на тока от тези централи през следващите години трябва да бъде намалена, за да може и общата цена да намалее. Освен това сме предприели мерки и за коригиране на договорите с ВЕИ-та, които също бяха включени през 2012 г. Припомням, че правителството на Орешарски беше първото, което на два пъти намали цената на тока”, подчерта тя.

Манолова каза още, че данните на евростат са непротиворечиви и сочат, че финансовата система у нас е стабилна. „Има икономически растеж от 1.6%. Също 59 000 нови работни места бяха създадени от началото на тази година, като към момента фискалният резерв е 8.9 млрд. лв.”, каза още тя.