Мая Манолова: Близнашки, долу ръцете от Кюстендил

Сеп 05, 2014 Новини БСП 0 2035

Близо четиристотин души се събраха днес на протест под мотото „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил”, насочен срещу уволненията на професионалисти от служебното правителство

Близо четиристотин души се събраха днес на протест под мотото „Близнашки, долу ръцете от Кюстендил”, насочен срещу уволненията на професионалисти от служебното правителство.  Водачът на листата на „БСП лява България” в 10 МИР Мая Манолова оглави протеста. До нея застанаха втория в листата Иван Ибришимов, четвъртият – Иван Андонов и редица други, подкрепящи протеста. Събитието се проведе пред сградата на Регионалното управление на горите в Кюстендил, където бе  извършена последната смяна.

Пред събралите се протестиращи, Мая Манолова заяви, че и Кюстендил не бе подминат от „служебната метла” на правителството на Георги Близнашки. „С „голямата ножица” то „окастри” няколко професионалисти начело на регионални структури. По никакъв начин те не са обвързани с БСП или с която и да е друга партия. Уволнени са, за да може на тяхно място да бъдат назначени кадри на ГЕРБ”, категорично заяви тя и допълни, че  Кюстендил не може да бъде мачкан от правителството на Близнашки или от което и да е правителство. Тя посочи още, че протестиращите настояват да се върнат незабавно уволнените служители.

Мая Манолова каза още, че това няма да е последния протест,  защото служебното правителство още от самото си начало работи за партия ГЕРБ, което по думите й означавало, че то не може да  подготви честни избори.