Бойко Клечков: Джендър идеологията в училище не трябва да се допуска

България трябва да е зона на мира, а не на войната, категоричен е той

„Скъпи, родители, нека заедно да спрем джендър идеологията в българските училища, детски градини и образователни институции. Благодарение на БСП това вече се случва два пъти. Веднъж с нашите гласове беше спряна ратификацията на Истанбулската конвенция в Народното събрание. Втори път спряхме текстове от Закона срещу домашното насилие, които пренасят подобна идеология. Нека сега заедно, с вас, да защитим семейството, да защитим децата.“ Това заяви водачът на листата на БСП в Кюстендил Бойко Клечков във връзка със спорните текстове в учебник по "Човекът и природата" за 6-и клас.

Социалистът изтъкна, че според Конституцията на България и анатомията на човек, има два пола - мъж и жена. „Според моралните християнски, православни норми те са родители на децата и изграждат семействата и поколенията, а не, както се пропагандира от джендър идеологията на САЩ и някои страни от Европейския съюз, че съществуват 100 пола. Дори страни, като Франция и Норвегия, от последните дни желаят ревизия на Истанбулската конвенция, която е пряко насочена срещу унищожаването на нормалното семейство от мъж и жена“, каза още той.

По думите му Инициативният комитет за провеждане на референдум срещу влизането на джендър идеологията в българските училища се разраства. „Нови знакови лица от различни сфери на обществения живот влизат с подкрепа за инициативата на БСП в защита на българското семейство“, посочи той.

Относно войната в Украйна Клечков обясни, че БСП винаги желае конфликтите да се решават по мирен път. „Ние искаме България да е зона на мира, а не на войната. Това трябва ясно да се разбере от всички българи и у нас, и в чужбина Такъв конфликт и война, каквато е в Украйна, може единствено да бъде разрешен по дипломатически път, и чрез дипломатически средства“, категоричен е той.