Бойко Клечков бе официален гост на съборите в Николичевци, Фича и Ябълково

05.09.2022 г.

Водачът на листата с кандидат-народни представители на БСП от 10 МИР-Кюстендил Бойко Клечков посети съборите и земляческите срещи в Мала Фуча, Ябълково и Николичевци и се срещна с кметовете на селата.На събитията присъстваха и кандидат-народните представители от листата на левицата адвокат Йордан Тодоров, Валери Радлев и Стефан Георгиев.Те заедно поднесоха цветя пред плочата - паметник на загиналите във войните от Мала Фуча през 1912-1913 г. , 1915-1918 г. и 1944-1945 г. в двора на църквата "Свети Николай".

"Днес ние сме се събрали да отбележим земляческата среща, която се отбелязва ежегодно в нашето село.Целта на събора е да се съберат и видят роднини, които живеят в различни краища на България и чужбина и дълго време не са се срещали. В този ден обаче всички празнуваме тук щастливи в Николичевци", каза кметицата на селото Спаска Методиева.

"Това са едни прекрасни мероприятия, които държат жив българския дух в малките населени места.И затова всички живеем на този свят, близките да са около нас и ние да бъдем около тях, особено на такива празнични поводи", каза кандидат- народният представител от БСП Бойко Клечков.

"Искам да благодаря на кметицата на Николичевци за чудесната организация, която е направила.Тук се виждат наистина едни щастливи хора, които не са се срещали от месеци, а може би и от години", допълни кандидат-народният представител от социалистическата партия адвокат Йордан Тодоров.