В Жабокрек Бойко Клечков представи листата с кандидат - депутати за област Кюстендил

27.08.2022 г.

78 години от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд отбелязаха днес българските социалисти в местността Жабокрек край Рилския манастир. Организатор на традиционния митинг събор е областната организация на БСП в Кюстендил.

В събитието участваха социалисти от София, Благоевград, Перник, Дупница и Кюстендил, както и от други области и региони на България. В официалната част взеха участие членове на Изпълнителното бюро на БСП, кандидати за народни представители и общинските ръководства от Югозапада. Обръщение пред присъстващите над  хиляда членове и симпатизанти на левицата произнесоха председателят на БСП Корнелия Нинова, Александър Симов, председателят на Общинския съвет на БСП-Дупница  Александър Анин.

Програмата продължи с представяне на листата на кандидат-народните представители на  БСП в 10-МИР-Кюстендил от водача на листата Бойко Клечков.

Припомняме, че на 24 август 1944 г. Рило-Пиринският партизански отряд под ръководството на своя прославен командир Васил Демиревски - Жельо, провежда най-голямата си акция - Жабокрек, при която са ликвидирани 27 хитлеристи. Взети са много оръжие и муниции, дрехи, обувки и храна за 350 души.Пред паметника на партизаните, ръководени от Васил Демиревски – Желю бяха поднесени пък десетки венци и цветя от пристигналите в местността социалисти, които дойдоха с осигурени автобуси и с личните си автомобили.След официалната част празникът се пренесе на партизанска поляна, където всички опитаха от вкусен обяд, осигурен от социалистическата партия, а малки и големи от една до сто и една години прекараха незабравим уикенд в Рилската планина.